לד – מקור המילה הוא באנגלית. אין מדובר במילה רישמית כי אם בראשי תיבות אשר פירושם "דיודה פולטת אור".
דיודה היא רכיב אלקטרוני הפועל כשסתום חד כיווני המאפשר מעבר זרם חשמלי בכיוון אחד בלבד. נוריות לד הן למעשה רכיבים מוליכים למחצה קטנים מאוד, הדומים לשבבי מחשב. אולם בשונה משבבי מחשב, נורות לד מיועדות לפלוט אור באורכי גל קצרים ברמות יעילות גבוהות.
נורית לד היא בגודל מילימטר אחד לערך ונעזרת בעדשה אופטית משולבת כדי לעצב את תבנית הקרנת הפוטונים למרחב שסביבה. כל אחת מנוריות הלד מחובר אל רדיאטור זעיר שתפקידו לסלק את החום הנפלט מהתהליך. הרדיאטור מרותך לבסיס המנורה והוא מתחבר אל רדיאטור חיצוני גדול יותר.
מערכות אוורור באיכות נמוכה – רדיאטורים חיצוניים קטנים מדי, הם הגורם העיקרי לכשל במערכות לד, מאחר שטמפרטורה העולה על 120 מעלות צלסיוס גורמת לאובדן של צפיפות שטף פוטונים פוטוסינתטית בזמן קצר משנה אחת, תוך כדי פגיעה הדרגתית באיכות האור – שיבוש הספקטרום. לכן מערכת הקירור – צלעות קירור הנקראים לעיתים רדיאטור, הם מרכיב חשוב וחיוני המבחין בין הדגמים השונים של המנורות הקיימות בשוק.
ייחודן האקולוגי של נורות לד הוא שהן נקיות מכימיקלים קשים ובנוסף הן אינן פולטות קרני אולטרה סגול מסוכנות. כמו כן, נורות לד ניתנות 100% מחזור ולכן יכולות להפחית משמעותית את טביעת הרגל הפחמנית של המשתמש. לבסוף נורת לד אחת המסוגלת לעשות את העבודה של עשרות נורות ליבון לערך במהלך חייה.
תאורת לד פועלת באמצעות מתח ישר ולכן המתח המקסימאלי של כל נורת לד מחושב על ידי נוסחה:
(V (Volts) * C (Amps) = P (Watts
מנורת לד
מנורות לד הן למעשה הרכבה של מספר נוריות קטנות של מילימטר אחד על גבי משטח חרסינה לכדי שבב אחד, ולאחר מכן הרכבה של מספר שבבים על גבי לוח חשמלי הנקרא לוח קוואנטי.
הנוריות מחוברות לכדי שבב אחד בטכנולוגיה המאפשרת הדפסת דיודות לד על משטח חרסינה ליצירת סינרגיה של אור משופרת, בעוד שכל שבב מחובר אל לוח מעגל מודפס. לוח דק שעל צידו האחד מחברים רכיבים חשמליים ועל צידו השני קיים מעגל מודפס של מוליכים חשמליים.
הלוחות שעליהן מורכבים השבבים נקראים לוחות קוואנטים. כל לוח בנוי ממספר רב של שבבים. קיימים לוחות קוונטים בצורות רבות ומגוונות – עגולים, מרובעים, מלבניים ועוד.
קיימים יצרנים רבים של שבבי לד
ההבדלים בין השבבים השונים הם רמת הנצילות של השבב בתהליך המרת אנרגיה חשמלית לאנרגיית אור, טווח הספקטרום של האור ואיכות הייצור.
מנורות לד בנויות משלושה חלקים:
לוחות קוואנטים והשבבים שעליהם.
צלעות קירור.
דרייברים אלקטרונים.
יש לציין כי קיימים חלקים נוספים, אך אלה הם החלקים העיקריים
ההבדלים בין המנורות השונות של היצרנים השונים הקיימים בשוק באים לידי ביטוי באספקטים הבאים: